fatihtv,tv,Fatih,Türkiye,İstanbul,Dünya ,Farklı ekran
 
 
19 Mayıs 2024


SAĞLIKTA DÖVİZ KURU KURNAZLIĞI



İsim Soyisim

A- A+



İlaçta euro kurunun 2.69 tl ye sabitlenmesi nedeniyle bazı ithal firmaların kar marjı düşmüş olup ve zarar etmemek için ilaçlarını piyasaya sürmeme kararı almıştır.

 

Bu durum her sene bu aylarda olmakta ve üç ay boyunca bu sorun yaşanmakta. Kısıtlı sayıda depolara gönderilen ilaçlarda ise depolar stok yapmaktadır. Şuan pnömoni  ( zatürre ) teşhislerinde kullanılan ilaçlar piyasada bulunmamaktadır ve diğer beşeri ilaçların çok da faydası olmamaktadır.  Acili yeti olan 100den fazla kalem ilaç şuan piyasada bulunmamakta olup, ortalama 20 şubata kadar devam edecektir. Şubat ayında euro kurunun arttırılması sonucunda ilaçlara zam gelecek ve firmalar ilaçlarını piyasaya sürecektir, kur artışının geç yapılması takdirinde ciddi problemlere yol açacaktır.

Birçok kronik hastalıkta kullanılan ilaçlar maalesef bulunmamaktadır.  Özellikle şeker, tansiyon, kalp ilaçlarında çok büyük problemler yaşanmaktadır. Bunların tek çözümü yerli üretime geçilmesidir. Aksi takdirde yurt dışından getirilen etken maddeler kur artışı nedeniyle pahalıya mal olmaktadır. İlaçların piyasada bulunmamasından Eczacılar sorumlu değildir.

 

Yorumlar (0)



Bu makaleye ait yorum bulunmamaktadır