fatihtv,tv,Fatih,Türkiye,İstanbul,Dünya ,Farklı ekran
 
 
25 Nisan 2024


URFA’NIN İKTİDARLARA 10 YILDA BİR VERDİĞİ KARNE



İsim Soyisim

A- A+



AK Parti, aday adayları üzerinde çalışmasını sürdürürken, büyükşehir belediye başkan adayının belirlendiğini öğrendik. Ve bu şanslı ismin Zeynel Abidin Beyazgül olduğunu yayınladık. Zaten Cumartesi bizzat genel merkezi tarafından açıklanır ismi.

Şimdi sıra geldi ilçe adaylarının belirlenmesine. AK Parti açısından durum pek iç açıcı değil. Giderek kan kaybeden parti, (en azından kendi ilçesinde) çıtasını yükseltecek herhangi bir aday bulamıyor.  Belki de var yanlış yerde arıyor.

Aşireti olsun, parası çok olsun, biraz da işini bilsin gibi bakış açısıyla yapılan taramada karşısına mevcut veya eski başkanlar çıkıyor. Ama bunlar da kan kaybını önleyecek adaylar değil. Bu yüzden bence biraz da büyükşehir belediye başkan adayı olarak Beyazgülün görüşlerine başvurulacak. Şayet vekiller de belli isimler üzerinde uzlaşırsa onların da önerileri dikkate alınır. Şimdiye kadar ve çoğu konuda olduğu gibi vekiller yine her biri ayrı telden çalmaya devam ederse, kimi önerdiklerinin hiçbir önemi olmayacak.

Şanlıurfanın ilçe adaylarını belirlerken Beyazgülün bazı isimlere hangi kriterlerle karşı çıkacağını az çok tahmin ediyorum. Belki önceden büyükşehir adayı olacağını tahmin etseydi birlikte çalışabileceği isimleri aday adayı da yaptırırdı. Zira çoğu büyükşehir aday adayı bu planı yapmıştı. Aday olma ihtimali olmayanlar bile. Bir tek ilçelerle ilgili “B Planı” bulunmayan Beyazgül sanırım.

Yazının devamı için tıklayınız...

 

Yorumlar (0)



Bu makaleye ait yorum bulunmamaktadır