fatihtv,tv,Fatih,Türkiye,İstanbul,Dünya ,Farklı ekran
 
 
26 Nisan 2024


STRETCHING NASIL KAS BÜYÜMESİNİ PATLATABİLİR ?



İsim Soyisim

A- A+



Kas kazanmayı düşündüğünüzde, muhtemelen kafanıza giren ilk şey onu germek değildir. Fakat gerilmenin kas yapımında kritik bir rol oynadığını biliyor muydunuz? Vücudunuzdaki her kas, fasya olarak bilinen sert bir bağ dokusu torbasında bulunur. Fascia, kaslarınızı vücudunuzdaki uygun yerlerinde tutmak için önemlidir. Ancak fasyalarınız kas büyümenizi de engelliyor olabilir. Kaslarınız hakkında bir an düşünün. Onları antrene eder ve düzgün beslersiniz, Büyümek isterler ve büyüyecekler ama bir şey onları geride tutuyor. Büyümek için  boş yer yok!

Fasya çok sert olduğu için kas odasının genişlemesine izin vermez. Küçük bir yastık kılıfına büyük bir yastık doldurmak gibidir. Ne kadar sıkı egzersiz yaptığınız veya ne kadar iyi yediğinizden bağımsız olarak kasın boyutu değişmez, çünkü kaslarınızdaki bağ dokusu içindeki kasları daraltır.

Buna en iyi örnek baldır kasıdır. Alt bacak, vücuttaki muazzam ağırlık taşıma görevleri nedeniyle fasya ile birleştirilmiştir. Bu fascia yüzünden birçok antrenör calfleri geliştirmede büyük zorlukları vardır.

Çözüm: stretching (germe)

Yukarıdaki yastık kılıfı örneğini kullanarak, yastık kılıfının boyutunu genişleterek genişletebileceğinizi düşünün. Birdenbire, içindeki yastık daha fazla alana sahip olacak ve bu yeni alanı doldurmak için genişleyecektir. Kaslarınızı belirli koşullar altında gerebilir ve kaslarınıza büyümesi için daha fazla yer verebilirsiniz.

Etkin fasiyal gerilmenin anahtarı pumpdır. Kaslarınızda tutan torbaları genişletmek için germek için en iyi zaman, kaslarınızın kanla dolduğu zamandır. 

Kaslarınız tamamen pump olduğunda, fasyaya doğru baskı uyguluyor. Tam bu sırada kasımızı gerdirecek, fasya üzerindeki bu baskıyı büyük ölçüde arttırırsınız, bu da fasyanın genişlemesine yol açabilir. 

Arnold Schwarzenegger’in bu denli inanılmaz göğüs gelişimi göstermesinin ana nedenlerinden biri göğüs egzersizlerini göğüs kaslarının gergin pozisyonunu vurgulayan bir egzersiz olan yatarak dumbell açış ile bitirmesiydi. Antrenman sırasında göğsünü kanla doldurur ve dambıl açışla en alt noktada gerginliği tutar. Bu, göğüs kafesini gererek kaslarına baskı ile inanılmaz oranlarda büyümesini sağladı.

Fasiyal germe, normal gerilmeye göre daha zordur, ancak sonuçlar şaşırtıcı olabilir. Fascianın genişlemesine neden olacak kadar gerildiğinde, gerçekten hissedeceksiniz! Kasları gererken, kasları fasyaya doğru genişletmek için çalıştığı için güçlü bir çekme hissi ve basıncı hissetmelisiniz.

Çok aşırı da gerilmediğinizden emin olun; kasın yırtılmasına veya kendinize zarar vermenize neden olur. İyi bir esneme ile kötü bir esneme arasındaki farkı ayırt etmeyi öğreneceksiniz. Keskin bir acı hissetmemelisiniz, sadece sabit bir çekme ile germe. 

Fasya gerilmesinden etkilenmesi için zaman ayırmanız gerektiğinden, her germeyi en az 20 ila 30 saniye tutun. Böyle sert bir şekilde gerin, sadece tamamen pompalanan bir kasınız varken bunu yapın, fasyaya genişlemesi için bir neden vermeniz gerekir. Eğer kaslarınızda pump yoksa sadece normal olarak gerin.

Bir kas grubu için yaptığınız her setten sonra yapılan sert esneme setinin ve artan esnekliğin bariz faydalarının yanı sıra, kaslarınızın büyüklüğü ve daha fazla büyüme kabiliyeti üzerinde inanılmaz bir etkisi olabilir.

 

AVRUPA ŞAMPİYONU METİN ÇAYCI İSPANYA BARCELONA

 

Yorumlar (0)



Bu makaleye ait yorum bulunmamaktadır